Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Medewerker podium- en evenementen-techniek

Met de opleiding medewerker podium- en evenemententechniek leer jij alles over het opbouwen van podia, decors en tribunes, zodat jij een creatieve toekomst tegemoet gaat – een toekomst die jou hard nodig heeft!

Iets voor jou?

 • Individueel onderwijs en begeleiding
 • Mooie, innovatieve werkplaats met theater
 • Prachtig nieuw, modern schoolgebouw
 • Nieuwste podia- en eventapparatuur

Over de opleiding medewerker podium- en evenemententechniek

Tijdens deze opleiding maak je kennis met alle werkzaamheden die nodig zijn om een productie tot een succes te maken. Dat kan van alles betekenen, zowel voor als achter de schermen. Je gaat onder andere meer leren over:

 • het vervoeren, bouwen en aansluiten van producties
 • apparatuur, bekabeling en aansluitingen
 • het opbouwen, afbouwen en wisselen van podia en decors
 • goede voorbereiding van een productie
 • juiste inrichting van een locatie
 • het aansluiten en bedienen van apparatuur

Ook besteed je veel aandacht aan het ontwikkelen van je sociale vaardigheden. Je werkt in dit vak namelijk in een team en onder begeleiding, dus het is belangrijk dat je goed kunt communiceren met collega’s en artiesten. Zelfs onder hoge druk! Je krijgt bovendien les in Nederlands, rekenen en burgerschap, maar volgt ook extra keuzedelen om je verder te specialiseren.

Jouw carrière als medewerker podium- en evenemententechniek

Als medewerker podium- en evenemententechniek heb je een uitdagende baan in een bruisende omgeving. Jij bouwt onder begeleiding decors, podia en tribunes op of je installeert licht- en geluidsapparatuur. Dat kun je doen bij poppodia, festivals, theaters en schouwburgen. Of je gaat werken als technicus voor een band, theatergezelschap of musical. Na een optreden zorg jij ook dat alles weer netjes afgebouwd wordt.
Jouw werk maakt een productie of evenement tot een succes. Daar doe je het ook voor. Het maakt jou niet uit als je daarvoor lange dagen maakt, fysiek bezig bent of in het weekend moet werken. Zolang het maar niet saai wordt! Daar hoef je in de podium- en evenemententechniek zeker niet bang voor te zijn.

Doorleren na podium- en evenemententechniek niveau 2

Met een diploma van deze opleiding op zak kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding. Bijvoorbeeld de opleiding podium- en evenemententechnicus, waarmee je een echte allrounder wordt en meer zelfstandig werkt.
Waarom podium- en evenemententechniek mbo op Technova College volgen?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

 • Kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
 • Fijne mix van theorie en praktijk
 • Leer een vak waar de maatschappij om vraagt
 • Groot netwerk in bedrijfsleven

Aanmelden opleiding podium- en evenemententechniek

Via de aanmeldbutton bovenaan de paginaΒ meld je je direct aan voor een opleiding op Technova College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding medewerker podium- en evenemententechniek.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info