Mediavormgever BOL - Ede

Mediavormgever (BOL) - Ede

Aanmelden

Klaar voor een carrière als mediavormgever? Tijdschriften, brochures, reclamecampagnes, flyers of websites. Na deze grafisch design opleiding ben jij in staat om allerlei media-uitingen met jouw creativiteit vorm te geven. Met jouw gevoel voor kleur en vormgeving speel je in op de behoeften en wensen van anderen. Je bent klantgericht, communicatief sterk en initiatiefrijk. Je kan je goed mengen in een gesprek doordat je kritische vragen stelt, ideeën inbrengt en adviezen geeft. Naast dat je initiatief toont ben je onderzoekend en flexibel.

Iets voor jou als je:

✓ een creatieve beelddenker bent;

✓ goed kunt samenwerken in een team;

✓ communicatief sterk bent;

✓ vaak de initiatiefnemer bent.

Over de opleiding mediavormgever

In deze brede opleiding leer je alles op het gebied van grafisch vormgeven: video’s, animaties, fotografie en online vormgeving. Commerciële media-uitingen, interactieve vormgeving en online design. Niets is jou te gek. Jij leert door middel van design de juiste mensen te bereiken en te inspireren.

Het begint met een concept: een creatief idee. Daarna ga je door middel van onder andere beeld, geluid en tekst diverse media uitingen realiseren. Je krijgt les in storyboard ontwikkeling, fotografie, video animatie en typografie. Allemaal essentiële onderdelen van een goed design. 

Tijdens deze opleiding grafisch vormgeving duik je in de wereld van design. Je leert werken met de nieuwste technieken en met Adobe-software. 

Jouw carrière na de opleiding mediavormgever

Als mediavormgever kun je bij verschillende bedrijven aan de slag. Na deze grafisch design opleiding kun je aan het werk bij ontwerp-, webdesign- en reclamebureaus, of je gaat op zoek naar een baan bij een multimediabedrijf, audiovisueel bedrijf, drukkerij of uitgever. Je bent hier verantwoordelijk voor de vormgeving van media die vaak crossmediaal wordt ingezet. Meestal maak je binnen een bedrijf deel uit van een multidisciplinair (creatief) projectteam. Daarbij zijn er volop mogelijkheden om je als zelfstandig ondernemer of freelancer te laten inhuren. Talloze mogelijkheden, voor ieder wat wils. 

Met deze opleiding word jij de creatieve uitvoerder van een team. Een belangrijke schakel. Jij weet bij welk gevoel je het best de kleur rood kunt inzetten. Jij weet hoe je beeld, geluid en tekst het beste kunt combineren. Collega’s komen naar jou met alle vragen die te maken hebben met beeld. Je weet hoe je vormgeeft, maar kan ook meepraten en meedenken. Met collega’s en met de klant.

Waarom deze opleiding op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@technovacollege.nl.

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.