Middenkaderfunctionaris Bouw BOL - Ede

Middenkaderfunctionaris Bouw (BOL) - Ede

Aanmelden

Sta jij straks na jouw opleiding middenkaderfunctionaris bouw aan het roer van een indrukwekkend bouwproject? Een middenkaderfunctionaris werkt bij bedrijven en organisaties die zich bezighouden met de gebouwde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan ontwerpbureaus, de overheid (gemeente), aannemers of specialistische bureaus. De opleiding duurt 4 jaar. Daarna kun jij zelfstandig aan de slag als gewilde professional in de bouwbranche. 

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de mbo-opleiding middenkaderfunctionaris bouw aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De opleiding middenkaderfunctionaris bouw is iets voor jou als:

✓ je leidinggevende kwaliteiten hebt;

✓ je sterk bent in organiseren, plannen en overzicht houden;

✓ je graag betrokken bent bij verschillende aspecten;

✓ je breed inzetbaar wilt zijn in de bouwbranche.

Over de opleiding middenkaderfunctionaris bouw

Het brede werkveld van de bouw wordt jouw werkterrein met de opleiding middenkaderfunctionaris bouw. Je gaat aan de slag met het ontwerpen van gebouwen, het uitwerken van de ontwerpen en je stuurt het bouwplaatspersoneel aan bij de realisatie en onderhoud.  

Door te werken aan diverse bouwprojecten komen alle aspecten en werkvelden aan bod. In teams zorgen jullie ervoor dat ieder project opgeleverd wordt. Je kennis wordt uitgebreid met lessen als ontwerpen, constructieleer, begroten, plannen, bouwwetgeving, bouwtechnisch rekenen en bouwtechnisch tekenen. Hierdoor bouw je een brede (kennis)basis op. Ook doe je elk jaar ervaring op in de beroepspraktijk. Daarbij is er ruimte voor eigen interesses.  

Er is ook volop ruimte om je eigen interesses naar voren te laten komen tijdens je studie. Je kunt kiezen uit de onderstaande keuzeonderdelen.

Leerjaar 1 en 2:     

 • Architectuur
 • Bouwen met hout
 • Vastgoedbeheer en onderhoud

Leerjaar 3:              

 • Building Information Model (BIM) 

Leerjaar 4:           

 • Voorbereiding hbo 
 • Voorbereiding op ondernemerschap
 • Inspelen op innovaties 

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers over de opleiding middenkader bouw.

Jouw carrière als middenkaderfunctionaris bouw

Met je diploma middenkaderfunctionaris bouw op zak ben jij een gewilde professional in de bouwbranche. Je kunt aan de slag bij allerlei soorten bedrijven, organisaties en instellingen, zoals:

 • aannemers
 • architectenbureaus
 • toeleveringsbedrijven 
 • overheden
 • woningcorporaties
 • adviesbureaus

Binnen al die functies ben je betrokken bij het opstellen van en het werken met tekeningen, bestekken, begrotingen, offertes, planningen, uitvoerings- en constructieve ontwerpen.

Doorleren na de opleiding middenkaderfunctionaris bouw

Na het volgen van de opleiding middenkaderfunctionaris bouw heb je een diploma op zak waarmee je al heel veel kanten op kan. Als je nog door wilt leren kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo, een branchespecifieke mbo+ opleiding te volgen of opgeleid te worden tot aannemer.

Waarom de opleiding middenkaderfunctionaris bouw op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als middenkaderfunctionaris bouw?

Schrijf je dan in voor de opleiding middenkaderfunctionaris bouw op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding middenkaderfunctionaris bouw het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.