Montagemedewerker houttechniek (BBL) - Ede

Montagemedewerker houttechniek (BBL) - Ede

Aanmelden

Werk jij graag met je handen en word jij er helemaal blij van als je met houten constructies kunt werken? Dan is de BBL-opleiding montagemedewerker houttechniek van het Technova College iets voor jou. Deze opleiding duurt 2 jaar. Daarna kun jij aan de slag als montagemedewerker timmerindustrie of montagemedewerker houtskeletbouw. 

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BBL-opleiding montagemedewerker houttechniek aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding montagemedewerker houttechniek is iets voor jou als:

✓ je nauwkeurig bent en zelfstandig kunt werken;

✓ je fysiek sterk bent;

✓ je graag met hout wilt werken;

✓ je wilt leren van de praktijk.

Over de BBL-opleiding montagemedewerker houttechniek

Na de BBL-opleiding montagemedewerker houttechniek kennen houtbouw en houtconstructies geen geheimen meer voor jou. Je leert werken met handgereedschappen en machines. Dit gebeurt altijd volgens de geldende milieu- en Arbo-voorschriften. Het wordt jouw taak om deze onderdelen te monteren en klaar te maken voor verzending naar de bouw. Je leert deuren, kozijnen, ramen en andere gevelelementen in elkaar zetten en monteren. Meten is weten en jij zorgt ervoor dat onderdelen altijd de juiste maat en vorm krijgen. Dit bereik je met zorgvuldig en veilig werk. 

Deze opleiding heeft twee uitstroomrichtingen: montagemedewerker timmerindustrie en montagemedewerker houtskeletbouw.

Werkplek bij een leerbedrijf

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers over de BBL-opleiding montagemedewerker houttechniek.

Jouw carrière na je BBL-opleiding montagemedewerker houttechniek

Met een BBL-diploma montagemedewerker houttechniek op zak kun jij straks bijvoorbeeld aan de slag bij een timmerfabriek, een bedrijf dat chalets of tuinhuizen bouwt of in een timmerwerkplaats. Je maakt complete constructies voor gebouwen en timmert vakkundig complete houten gevelelementen, zoals kozijnen, ramen, deuren en wanden. Je verricht machinaal timmerwerk waarin nauwkeurig vakmanschap gevraagd wordt. Dat doe je volgens de opgestelde regels.

Doorleren na je BBL-opleiding montagemedewerker houttechniek

Als montagemedewerker houttechniek kun jij aan de slag in de timmerindustrie. Ben je nog niet klaar met leren? Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding allround montagemedewerker houttechniek. Tijdens deze opleiding ga je nog meer de diepte in en kun je straks volledig zelfstandig aan de slag als allround montagemedewerker houttechniek.

Waarom de BBL-opleiding montagemedewerker houttechniek op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als montagemedewerker houttechniek?

Schrijf je dan in voor de BBL-opleiding montagemedewerker houttechniek op het Technova College en word montagemedewerker houttechniek in de timmerindustrie of houtskeletbouw.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding montagemedewerker houttechniek het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.