Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

monteur elektrotechnische installaties

Jij zorgt ervoor dat alles naar behoren blijft werken. Belangrijk werk! De opleiding monteur elektrotechnische installaties van Technova College duurt 2 jaar.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding monteur elektrotechnische installaties aan Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

DE OPLEIDING MONTEUR ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je goed technisch inzicht hebt;
  • je ervan houdt om te experimenteren;
  • je goed kunt plannen en organiseren;
  • je wilt leren door te doen.

OVER DE OPLEIDING MONTEUR ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES

Word onmisbaar met de opleiding monteur elektrotechnische installaties. Jij leert hoe je diverse soorten elektrotechnische installaties goed en veilig kunt laten werken. Jij weet hoe ze werken, hoe je ze moet installeren, onderhouden en indien nodig repareren. Je wordt dus heel breed opgeleid! Zo heb jij straks een super afwisselende baan.

Je krijgt les in elektriciteitsleer, materialenkennis en gereedschappenleer. Zo zorgen wij ervoor dat je theoretisch genoeg onderbouwd bent om in de praktijk ieder probleem op te lossen dat je tegen kan komen. 

Als je werkt met elektrotechnische installaties is het ook heel belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle veiligheidsvoorschriften. Veilig werken staat hoog in het vaandel en jij vindt dat zelf natuurlijk ook super belangrijk. Daarom besteden we uitgebreid aandacht aan veilig werken en de geldende veiligheidsvoorschriften.

Naast de theoretische basis volg je ook praktijkvakken. Jij moet het vak van elektromonteur in de vingers krijgen en dat leer je het beste door het te doen! Je leert kabels en buizen aanleggen, datacommunicatiesystemen installeren en verdeelinrichtingen monteren en bedraden. Tijdens de opleiding loop je stage. Hier doe je veel praktijkervaring op en leer je van een ervaren elektromonteur fijnste kneepjes van het vak.

We leiden je op tot een professionele elektromonteur. We werken aan een professionele beroepshouding en je volgt het vak burgerschap. Ook krijg je Nederlands en rekenen. 

BOL OF BBL?

BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Tijdens je BOL-opleiding leer je door te doen door middel van praktijkvakken en stages. Tijdens je BBL-opleiding doe je praktijkervaring op bij een leerbedrijf. Bij dit leerbedrijf ben je in dienst. 

Twijfel je welke leerweg het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op of mail je vraag naar steljevraag@technovacollege.nl.

JOUW CARRIÈRE NA DE OPLEIDING MONTEUR ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES

Zie jij het wel zitten om regelmatig aan de slag te gaan in een ander gebouw? Als monteur elektrotechnische installaties kan ieder gebouw jouw werkterrein worden. Er is bijna geen gebouw denkbaar waar geen elektrotechnische installatie in zit! Bovendien zijn ook de werkzaamheden divers. De ene keer sluit je meterkasten aan, de andere keer leg je een beveiligingsinstallatie aan of verrijk je een huis met domotica. Dus met de afwisseling in je werk zit het wel goed. 

Je kunt elektrotechnische installaties gaan installeren, onderhouden en repareren in woonhuizen, winkels, kantoren, ziekenhuizen en bedrijven. Meestal ga je aan de slag onder leiding van een ervaren collega.

DOORLEREN NA JE OPLEIDING MONTEUR ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES 

Met je diploma monteur elektrotechnische installaties wacht er een afwisselende baan op jou. Ben je nog niet uitgeleerd? Stroom dan door naar de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving. Hier leer je volledig zelfstandig te werken als elektromonteur en kun je ook collega’s gaan aansturen.

WAAROM DE OPLEIDING MONTEUR ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS MONTEUR ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES?

Schrijf je dan in voor de opleiding monteur elektrotechnische installaties op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding monteur elektrotechnische installaties het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info