Monteur mechatronica - Ede

Monteur mechatronica (BBL) - Ede

Aanmelden

Elektrotechnische machines kennen voor jou als monteur mechatronica geen geheimen meer. Jij weet straks precies hoe je ze moet onderhouden en repareren. Zo zorg je ervoor dat deze belangrijke elektrotechnische installaties optimaal blijven presteren. Iets voor jou? De BBL-opleiding monteur mechatronica van het Technova College duurt maximaal 2 jaar.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BBL-opleiding monteur mechatronica aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding monteur mechatronica is iets voor jou als:

✓ je aanleg hebt voor techniek;

✓ je zelfverzekerd en besluitvaardig bent;

✓ je goed kunt plannen en organiseren;

✓ je dienstverlenend en klantgericht bent.

Over de BBL-opleiding monteur mechatronica

Tijdens de BBL-opleiding monteur mechatronica leer je hoe je machines moet bouwen en onderhouden. Je weet hoe je de onderdelen van apparatuur en machines maakt, monteert en inbouwt. Jij stelt de installaties in en ziet erop toe dat ze naar behoren functioneren. Onder jouw toeziend oog werken installaties straks optimaal.

We zorgen ervoor dat je een goede theoretische basis hebt. Je leert over metaaltechniek, besturingstechniek en elektrotechniek. Daarnaast krijg je les in wiskunde en natuurkunde.

Uiteraard duiken we ook de praktijk in! Je maakt tijdens de opleiding uitgebreid kennis met het bouwen en onderhouden van machines. Voorbeelden van praktijkopdrachten waar studenten van de BBL-opleiding monteur mechatronica aan werken, zijn lasrobots en bewerkings- en verpakkingsmachines. 

Werkplek bij een leerbedrijf: OpleidingsBedrijf Metaal

Voor BBL-opleidingen in de metaal- en mechatronicabranche, zoals de BBL-opleiding monteur mechatronica, werkt Technova College samen met het OpleidingsBedrijf Metaal (OBM).

Je gaat twee dagen per week naar school, waarbij je afwisselend zowel theorie- als praktijkvakken krijgt. De andere dagen ga je werken bij een leerbedrijf. Samen bieden we je uitgebreide begeleiding. Je slagingskans wordt hiermee aanzienlijk vergroot. 

In de laatste fase van je mbo-3 opleiding ga je 1 dag per week naar school en ga jij je verder verdiepen in het bedrijf waarvoor je werkt. 

Het OBM helpt je, als dat nodig is, bij het vinden van een leerbaan. Het is ook mogelijk om extra branchediploma’s te behalen, zoals VCA en NIL-Lassen.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers over de BBL-opleiding monteur mechatronica.

Jouw carrière na de BBL-opleiding monteur mechatronica

Als monteur mechatronica kun je aan de slag bij diverse soorten bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in de metaalverwerkende industrie, machinebouw of montagebedrijven. Ook kun je denken aan de voedingsmiddelenindustrie en de verpakkingsindustrie. 

Je werkzaamheden bestaan uit een combinatie van metaal-, elektro- en besturingstechniek. Je voert je taken uit in het bedrijf zelf, in een werkplaats of op een montageafdeling. Soms ga je voor de eindmontage naar de klant op locatie. Daar verricht je eventueel ook testwerkzaamheden.

Doorleren na de BBL-opleiding monteur mechatronica

Met je diploma van de BBL-opleiding monteur mechatronica op zak wacht er een afwisselende baan op jou. Ben je nog niet uitgeleerd? Je kunt doorleren tot eerste monteur mechatronica.

Waarom de BBL-opleiding monteur mechatronica op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven
 

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als monteur mechatronica?

Schrijf je dan hier in voor de BBL-opleiding monteur mechatronica op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding monteur mechatronica het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.