Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

podium- en evenemententechnicus

Je hebt een passie voor licht en geluid. Je bent creatief, flexibel en dienstverlenend. In de evenementenindustrie is geen dag hetzelfde en werk je vaak op onregelmatige tijden.

Podium- en evenemententechnicus

  • mooie, innovatieve werkplaats en theater
  • individueel onderwijs en begeleiding
  • nieuwste apparatuur op gebied van podia en events
  • prachtig nieuw, modern schoolgebouw

 

OVER DE OPLEIDING PODIUM- EN EVENEMENTENTECHNICUS

Tijdens deze opleiding podiumtechniek word jij de vakheld van elk evenement. Je maakt kennis met alle technische werkzaamheden die nodig zijn om een productie tot een succes te maken. Je leert werken met belichting-, projectie- en geluidsapparatuur en maakt kennis met podiumtechniek, zoals het bouwen en afbreken van podia en decors. 

Het werken met kleuren, sferen en effecten hoort daar natuurlijk bij. Jij leert een perfect lichtplan maken. Diverse apparatuur zoals een mengtafel, luidsprekers en verschillende typen microfoons hebben straks geen geheimen meer voor jou. Het is belangrijk dat je goed met collega’s en artiesten leert communiceren, ook onder hoge druk. Daarom besteed je ruim aandacht aan het ontwikkelen van je sociale vaardigheden.

JOUW CARRIÈRE ALS PODIUM- EN EVENEMENTENTECHNICUS

Deze veelzijdige mbo-opleiding podium- en evenemententechnicus bereidt je voor op een uitdagende baan in een bruisende omgeving. Als podium- en evenemententechnicus ben je een allrounder op het gebied van podiumtechniek. Je werkt zelfstandig met onder meer licht, geluid, decor, projectie en rekwisieten (decorstukken). Je regelt de apparatuur in en bedient deze tijdens de productie. Jouw werkterrein is breed en varieert van festivals, beurzen, concertgebouwen of het theater. Dankzij jouw werk wordt een productie of evenement een succes. Daar doe je het voor, ook als dat inhoudt dat je lange dagen maakt en vaak in het weekend moet werken. Saai wordt het nooit.

WAAROM DEZE OPLEIDING OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN? 

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info