Podium- en Evenemententechnicus Geluid BOL - Ede

Podium- en evenemententechnicus Geluid (BOL) - Ede

Aanmelden

Binnenkort wordt deze opleiding samengevoegd met de opleiding: Podium- en evenemententechnicus licht. Deze opleidingen krijgen de nieuwe naam: Allround podium- en evenemententechnicus.

> Meer informatie en aanmelden

✓ Prachtig nieuw, modern schoolgebouw

✓ Innovatieve werkplaats en theater

✓ Nieuwste apparatuur op gebied van podia en events ✓ Met diploma als leidinggevende aan de slag 

 

Opleiding podium- en evenemententechnicus geluid (BOL) 

Op deze geluidstechnische opleiding word je opgeleid tot de sfeermaker van een voorstelling of evenement. De opleiding bereidt je voor op alle logistieke, technische en ondersteunende werkzaamheden die van belang zijn bij een voorstelling of evenement. Je houdt je bezig met de voorbereiding op het evenement, het opbouwen en ook het afbouwen. 

Je leert meer over elektrotechniek, licht- en geluidsapparatuur, bouw en constructieleer. Er is veel aandacht voor regels en voorschriften, want de veiligheid van medewerkers en bezoekers staat altijd voorop. Je traint hoe je met opdrachtgevers communiceert en adviseert over technische ontwikkelingen. Een extra onderdeel op dit niveau is het vak bedrijfskunde. Je kunt na deze opleiding als leidinggevende geluidstechnicus aan de slag.

Geluid heeft voor jou geen geheimen meer

Tijdens deze opleiding leer je alles over het gebruik en effecten van geluid. Ook het ontwikkelen van een geluidsplan en het verzorgen en toepassen van diverse geluidseffecten komt aan bod. Je leert alles over het plaatsen, inregelen en bedienen van geluidsapparatuur en hoe je audio (na)bewerkingen uitvoert, akoestiek verbetert en technische problemen oplost. 

Je inventariseert en analyseert de wensen van de opdrachtgever op het gebied van geluid bij een voorstelling of evenement. Je voert werkzaamheden uit voor, tijdens en na de productie. Als geluidstechnicus kun je ingewikkelde technische apparatuur bedienen en volgens een plan of draaiboek werken. Jij zorgt voor een optimale geluidskwaliteit en beschikt over een goed muzikaal gehoor. Je bewaakt ook de kwaliteit van de apparatuur en verricht zelf eenvoudig onderhoud.

PET promo

Jouw carrière als podium- en evenemententechnicus geluid 

Als podium- en evenemententechnicus geluid kan je werken bij bijvoorbeeld een theater, schouwburg, muziekcentrum, een theatergezelschap, een producent van theater (denk aan opera, dans, drama, cabaret), een festival, een poppodium, een buitenpodium of een verhuurbedrijf van professionele lichtapparatuur. Dit kan in vaste dienst, maar ook als freelancer. In het werk ben je betrokken bij alle fases van een voorstelling of evenement. Je leert dit allemaal op deze geluidstechnische mbo opleiding. 

Als podium- en evenemententechnicus geluid kan je bij grote producties worden ingezet. 

Waarom deze opleiding op het Technova College?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ Kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer   ✓ Fijne mix van theorie en praktijk

✓ Leer een vak waar de maatschappij om vraagt    ✓ Groot netwerk in bedrijfsleven

Deze opleiding in cijfers 

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Podium- en evenemententechniek BOL

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@technovacollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.