Podium- en Evenemententechnicus Geluid BOL - Ede

Podium- en evenemententechnicus Geluid (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bezit technische creativiteit, bent flexibel en kunt goed samenwerken. Je gaat nauwkeurig en verantwoordelijk te werk. Je presteert ook onder tijdsdruk, zowel in een uitvoerende rol als in een leidinggevende positie.

PET promo

De opleiding Podium- & Evenemententechnics Geluid

Jij wordt opgeleid tot de sfeermaker van een voorstelling of evenement. De opleiding bereidt je voor op alle logistieke, technische en ondersteunende werkzaamheden, die van belang zijn bij een voorstelling of evenement. Dit loopt van de voorbereiding, en opbouw tot afbouw. Je leert meer over elektrotechniek, licht- en geluidapparatuur, bouw en constructieleer. Er is veel aandacht voor regels en voorschriften, want de veiligheid van medewerkers en bezoekers staat altijd voorop. Een extra onderdeel op dit niveau is het vak bedrijfskunde. Je kunt na deze opleiding als leidinggevende aan de slag.

Kies jij voor Geluid?

Dan leer jij alles over het gebruik en effecten van geluid. Ook het ontwikkelen van een geluidsplan en het verzorgen en toepassen van diverse geluidseffecten komt aan bod. Je leert alles over het plaatsen, inregelen en bedienen van geluidsapparatuur en hoe je audio (na)bewerkingen uitvoert, akoestiek verbetert en technische problemen oplost. Je traint hoe je met opdrachtgevers communiceert en adviseert over technische ontwikkelingen.

Jouw carrière

Als podium- en evenemententechnicus licht of geluid kan je werken bij bijvoorbeeld een theater, schouwburg, muziekcentrum, een theatergezelschap, een producent (opera, dans, drama, cabaret), een festival, een poppodium, een buitenpodium of een verhuurbedrijf van professionele lichtapparatuur. Dit kan in vaste dienst, maar ook als freelancer. In het werk ben je betrokken bij alle fases van een voorstelling of evenement.

Als podium- en evenemententechnicus geluid kan je bij grote producties worden ingezet. Je inventariseert en analyseert de wensen van de opdrachtgever op het gebied van geluid bij een voorstelling of evenement. Je voert werkzaamheden uit voor, tijdens en na de productie. Je kunt ingewikkelde technische apparatuur bedienen en volgens een plan of draaiboek werken. Jij zorgt voor een optimale geluidskwaliteit en beschikt over een goed muzikaal gehoor. Je bewaakt ook de kwaliteit van de apparatuur en verricht zelf eenvoudig onderhoud.