Technicus elektronische installaties woning en utiliteit - Ede

Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Je hebt aanleg voor techniek en streeft naar kwaliteit. Je bent zelfverzekerd, besluitvaardig, dienstverlenend en klantgericht.

De opleiding Technicus Elektrotechnische Installaties woning & utiliteit

Als technicus elektrotechnische installaties word je breed opgeleid. Je leert alles over het installeren van elektrotechnische installaties, maar ook alles rondom het voorbereiden van de werkzaamheden, het demonteren en repareren. Daarnaast leer je de positie van componenten en route van kabels/leidingen bepalen en deze aan te leggen. Ook het plaatsen, monteren en instellen van componenten in elektrotechnische installaties en systemen komt uitgebreid aan bod. Als technicus ben je het aanspreekpunt voor collega’s. Sociale vaardigheden spelen daarbij een belangrijke rol. Bovendien is er aandacht voor voorschriften en eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Je volgt tevens Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

Jouw carrière

Als technicus elektrotechnische installaties ben je werkzaam bij een installatiebedrijf dat zowel eenvoudige als complexe elektrotechnische installaties en systemen aanlegt, onderhoudt en wijzigt. Het werkterrein is divers; van woningen tot winkels en van een industriële omgeving tot utiliteitsbouw (scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen). Jij gaat aan het werk met algemene elektrotechnische installaties, gebouwbeheerssystemen, datanetwerken, telecommunicatie installaties, elektro- en instrumentatiesystemen, besturingssystemen, bliksem- en overspanningsbeveiliging, (openbare) verlichting, lichtreclame systemen, beveiligingssystemen en verkeerssignaleringsinstallaties. Je maakt onderdelen voor elektrotechnische producten en systemen. Daaruit stel je ook eenvoudige en complexe eindproducten samen. Vervolgens regel je die in en stel je ze af. Je bent breed inzetbaar, je begeleidt collega’s en je werkt samen met collega’s van andere disciplines. Naast elektrotechniek en elektronica krijg je ook te maken met ICT (hardware), meet- en regeltechniek, besturingstechniek en werktuigbouwkunde.

Duur opleiding

De duur van de opleiding is afhankelijk van je vooropleiding.

Doorleren? 

Je kunt je verder ontwikkelen tot leidinggevende of specialist op het gebied van elektrotechnische producten en systemen of een hbo studie volgen.