Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Timmerman

Wij hebben vakhelden zoals jij nodig in de bouw. De opleiding duurt 2 jaar. Ben je nog niet uitgeleerd daarna? Leer dan door en volg de opleiding allround timmerman.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding timmerman aan Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat de opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan direct in.

DE OPLEIDING TIMMERMAN IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je technisch inzichtΒ hebt;
  • je weet hoe je veilig en nauwkeurig werkt;
  • je al aan de slag wilt terwijl je leert;
  • je graag met je handen bezig bent.

OVER DE OPLEIDING TIMMERMAN

Tijdens de opleiding timmerman leer jij timmeren en alle mogelijke onderdelen voor gebouwen maken. Je kunt alles precies stellen en opbouwen. Of het nu gaat om vloeren leggen, muren optrekken of dakconstructies bouwen, jij weet iedere klus professioneel en veilig te klaren.Β 

Het gereedschap van een timmerman kent straks geen geheimen meer voor jou. Je leert veilig omgaan met power tools, leert het gereedschap kennen en leert hoe je moet bouwen met moderne materialen.Β 

Straks weet jij precies hoe bouwconstructies in elkaar steken, want je ontwikkelt hierin inzicht en je leert bouwtekeningen lezen en tekenen. Ook leer je hoe een projectplanning werkt en wat de verschillende taken van diverse vakmensen zijn die betrokken zijn bij een bouwproject.Β 

BBL-OPLEIDING

Samen met jouw studieloopbaanbegeleider en de leermeester op de bouwplaats stel je een eigen opleidingsplan op. Met de vakken rekenen, Nederlands en burgerschap ben jij klaar voor een carrière als professioneel timmerman.

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

JOUW CARRIÈRE ALS TIMMERMAN

Als timmerman kun jij aan de slag bij bouw- en aannemersbedrijven. Je werkt aan nieuwbouw, renovatiebouw of verbouwingen van woningen, kantoren of andere panden. Je werk is afwisselend, want als een klus geklaard is, ga je door naar de volgende. Geen dag is hetzelfde! Zie jij jezelf al op de bouwplaats staan?

DOORLEREN NA JE OPLEIDING TIMMERMAN

Wil je na de opleiding timmerman nog doorleren? Dat kan! Met je diploma timmerman op zak kun je doorstromen naar de opleiding allround timmerman. Deze opleiding duurt dan nog 2 jaar. Tijdens deze opleiding breid je je kennis verder uit. Als allround timmerman word je betrokken in veel aspecten van de bouw en ben je breed inzetbaar.Β 

WAAROM DE OPLEIDING TIMMERMAN OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS TIMMERMAN?

Schrijf je dan in voor de opleiding timmerman op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding timmerman het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons viaΒ steljevraag@technovacollege.nlΒ een mail met jouw vraag.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info