Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

allround timmerman

Allround timmerman

DE OPLEIDING ALLROUND TIMMERMAN IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je technisch inzicht hebt;
  • je weet hoe je veilig en nauwkeurig werkt;
  • je graag betrokken bent bij verschillende aspecten;
  • je meteen aan de slag wilt terwijl je leert.

OVER DE OPLEIDING ALLROUND TIMMERMAN

Tijdens de opleiding allround timmerman leer jij alle aspecten kennen van timmeren en houten constructies bouwen. Hierbij kun je denken aan het stellen van kozijnen, het bouwen van trappen, het leggen van vloeren en het in elkaar zetten van dakconstructies. 

Als allround timmerman ben je breed inzetbaar op verschillende aspecten van de bouw. Je leert zowel zelfstandig als in teamverband werken en je bent betrokken bij verschillende aspecten van het project. 

Tijdens de opleiding staat de combinatie ‘werken en leren’ centraal. Een groot deel van de kennis die je nodig hebt als allround timmerman doe je op in de praktijk. Op die manier leer je de taken van andere vaklieden in de bouw kennen, technische tekeningen lezen en krijg je inzicht in de constructie van gebouwen.

Samen met jouw studieloopbaanbegeleider en de leermeester op de bouwplaats stel je een eigen opleidingsplan op. Met behulp van de theoretische en praktische kennis die je opdoet met vakken als vaktekenen, rekenen, Nederlands, Engels en burgerschap, ben jij straks breed inzetbaar als professioneel allround timmerman.

BBL-OPLEIDING

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Ook tijdens een BOL-opleiding leer je door te doen, alleen loop je dan stage.

Duur van de opleiding

Wij hebben vakhelden zoals jij nodig in de bouw. De opleiding duurt 3 jaar. Volg je deze opleiding na het behalen van een niveau 2-diploma? Dan duurt deze opleiding 2 jaar. Daarna kun jij zelfstandig aan de slag! 

JOUW CARRIÈRE ALS ALLROUND TIMMERMAN

Als allround timmerman kun jij aan de slag bij bouw- en aannemersbedrijven. Je werkt aan nieuwbouw, renovatiebouw of verbouwingen van woningen, kantoren of andere panden. Je werk is afwisselend, want als een klus geklaard is, ga je door naar de volgende. Geen dag is hetzelfde! Zie jij jezelf al op de bouwplaats staan?

DOORLEREN NA JE OPLEIDING ALLROUND TIMMERMAN

Wil je na de opleiding allround timmerman nog doorleren? Dat kan! Met je diploma allround timmerman op zak kun je doorstromen naar de opleiding werkvoorbereider houttechniek. Deze opleiding duurt dan nog 2 jaar. Tijdens deze opleiding leer je projecten in de timmerindustrie voorbereiden. Wil je liever de leiding nemen op een bouwplaats of over een bouwproject? Stroom dan door naar de opleiding middenkaderfunctionaris bouw.

WAAROM DE OPLEIDING ALLROUND TIMMERMAN OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS ALLROUND TIMMERMAN?

Schrijf je dan in voor de opleiding allround timmerman op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding allround timmerman het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info