Veiligheid & Vakmanschap: Servicemedewerker gebouwen (BOL) - Ede

Veiligheid & Vakmanschap: Servicemedewerker gebouwen (BOL) - Ede

Aanmelden

Jij laat je niet gek maken, ook niet in een stressvolle situatie. Met jouw topconditie kun je iedereen bijbenen en voor avontuur draai je je hand niet om. Al eens gedacht aan de VeVa-opleiding service medewerker gebouwen? VeVa staat voor Veiligheid & Vakmanschap. Met een militaire opleiding service medewerker gebouwen aan het Dulon College in Ede leer je waardevolle vaardigheden en een vak, terwijl je uitgebreid kennismaakt met een baan als militair. Je houdt van actie en avontuur en je bent ook sportief en gedisciplineerd. Je hebt iets met techniek, werkt graag met je handen, je staat voor een veilige wereld en je bent tenminste 16 jaar op 1 oktober.

Dulon College - Veiligheid & Vakmanschap

De VeVa-opleiding tot service medewerker gebouwen is iets voor jou als je:

✓ sportief bent                               ✓ kennis wilt maken met Defensie
✓ je twee rechterhanden hebt        ✓ er klaar voor bent om het avontuur aan te gaan

Over de VeVa-opleiding tot service medewerker gebouwen

Wil je een vak leren en ook een het werken als militair ervaren? Tijdens de opleiding service medewerker gebouwen van de VeVa Ede leer je meer over bouwtechniek, elektrotechniek en installatietechniek. Voor militairen is het belangrijk dat ze een topconditie hebben, daarom wordt er veel aan sport gedaan. Je leert goed samenwerken met je medestudenten.
Als servicemedewerker gebouwen met een keuzedeel richting defensie, word je klaargestoomd voor een baan tot soldaat of korporaal bij de Genie. De Genie is een militair bedrijf, gespecialiseerd in gevechtsondersteuning, constructie en gevaarlijke stoffen. 

Bij de Genie kom je ongeveer dezelfde functies tegen als bij bouwbedrijven. Je werkt aan het aanleggen van bruggen, of bouwt complete compounds met gebouwen, bunkers, observatieposten en douches. Op uitzending kun je worden ingezet bij de wederopbouw van openbare gebouwen, het herstellen van wegen en het aanleggen van waterpompen.
Praktijkervaring doe je op tijdens je stage op een kazerne. Daar krijg je een eerste algemene militaire opleiding. Tijdens de opleiding loop je in totaal 20 weken stage. Je gaat steeds drie weken naar school en daarop volgt een week stage. Voor je werkzaamheden ontvang je een stagevergoeding.

Toelatingseisen

Niet iedereen is geschikt voor de militaire opleiding service medewerker gebouwen. Daarom worden er een aantal toelatingseisen gesteld. 

  • op 1 oktober ben je 16 jaar of ouder
  • je hebt minimaal een vmbo-kader diploma
  • je doorloopt het toelatingstraject succesvol, inclusief sportmedische screening

Hoe ziet dat toelatingstraject eruit? Als je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een vaardigheidstest. Hierin worden jouw sportieve en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna heb je een intakegesprek. Haal je voor deze twee onderdelen een voldoende en heb je een passende vooropleiding? Dan word je toegelaten tot de opleiding!

Voordat je begint aan de opleiding heb je een militaire uitrusting nodig. Deze bestaat onder andere uit:

  • een gevechtstenue
  • een rugzak
  • gevechtsschoenen
  • sportschoenen

Deze uitrusting krijg je in bruikleen van Defensie. 

Jouw carrière na je militaire opleiding service medewerker gebouwen

Heb je je diploma service medewerker gebouwen gehaald met keuzedeel Defensie? Dan kan je aan de slag als militair of in de maatschappij. Je bent namelijk niet verplicht een baan te zoeken bij Defensie. Met deze opleiding ben je ook een zeer gewaardeerde collega in de bouw.
Kies je wel voor een baan bij Defensie? Dan ga je aan de slag bij de Genie. Met jouw achtergrond ben je goed inzetbaar in de constructiegenie. Zij bouwen aan militaire constructies en objecten, zoals bruggen, vliegvelden en schuilplaatsen.

Waarom de militaire opleiding service medewerker gebouwen volgen op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?
✓ Gepersonaliseerd onderwijs                     ✓ Kleinschalig georganiseerd
✓ Regie over je eigen leerproces                 ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden voor de militaire opleiding service medewerker gebouwen

Via de aanmeldbutton bovenaan de pagina meld je je direct aan voor de VeVa-opleiding service medewerker gebouwen niveau 2 op het Dulon College.

Skilled for life!

VeVa Bouw

Projectweek Techniek Veva - Genie ROC A12