Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

booglassen met beklede elektroden nil niveau 4 pijp - ede

Ben jij een booglasser die op hoog niveau laswerk moet verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen?

Voor wie?

Dan is deze praktijkgerichte opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Meesterlasser (IWP).

Booglassen met beklede elektrode is een lasproces dat behoort tot het elektrisch booglassen. Bij booglassen met beklede elektrode wordt een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. Deze boog zorgt voor de warmte die nodig is om het werkstuk en de elektrode te laten smelten.

INHOUD VAN DE OPLEIDING

De opleiding bestaat uit 30 weken waarin 60 uur praktijklessen en 45 uur theorielessen wordt gegeven.

De cursus omvat pijp/pijp en pijp/plaat lassen in wanddiktes 6,3, 5,6 en 10 mm bij een pijpdiameter 101,6 en 114,3 mm. De plaatdikte is 10 mm. De lasnaden worden rΓΆntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 4 pijp.

In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

EXAMEN EN CERTIFICERING

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma BMBE niveau 4 pijp. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

ZELFSTUDIE

De zelfstudie is ongeveer 2 uur per week.

TOELATINGSVOORWAARDEN

Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het noodzakelijk dat je beschikt over het diploma NIL BMBE Lassen niveau 3.

LOCATIE

Ede.

STARTDATA EN PRIJS

Startdata: jaarlijks in oktober en november. Hierna in overleg.

Prijslijst: Kan op verzoek worden toegestuurd.

SUBSIDIE

Bij stichting OOM kan subsidie voor deze cursus aangevraagd worden. Kijk op de website of je werkgever hiervoor in aanmerking komt.

CONTACT EN AANMELDEN

Voor meer informatie, neem contact op via volwassenenonderwijs@technovacollege.nl