Booglassen TIG NIL niveau 4 FE/RVS/aluminium - Ede

Voor wie?

Ben jij een TIG-lasser die op hoog niveau plaat laswerk moet verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Meesterlasser (IWP).

TIG staat voor Tungsten Inert Gas en kenmerkt zich door verhitting onder een gasbescherming door de boog van een niet- afsmeltende elektrode. Het toevoegmateriaal wordt met de hand toegediend waardoor er doorlopend met 2 handen gewerkt moet worden.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 30 weken waarin 60 uur praktijklessen en 45 uur theorielessen wordt gegeven. De opleiding wordt afgenomen volgens de reglementen van het NIL.

De opleiding op het vierde niveau wordt gegeven in staal, RVS en aluminium.
De inhoud van de opleiding is afhankelijk van het gekozen materiaal en materiaaldikte. Een en ander wordt nader uitgewerkt in samenwerking met het NIL.

In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies
  • Fabricage en toepassingen

Examen en certificering

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma Booglasser TIG niveau 4. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Zelfstudie

De zelfstudie is ongeveer 2 uur per week.

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding staat open voor iedereen. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het echter wel noodzakelijk dat je beschikt over het diploma van NIL MIG/MAG of TIG niveau 3.

Locatie

Ede.

Startdata en prijs

Nader te bepalen.

Subsidie

Bij stichting OOM kan subsidie voor deze cursus aangevraagd worden. Kijk op de website of je werkgever hiervoor in aanmerking komt. 

Contact en aanmelden

Voor meer informatie, neem contact op via volwassenenonderwijs@technovacollege.nl