Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

allround meubelmaker/ (scheeps)interieurbouwer

Tijdens de opleiding allround meubelmaker en- (scheeps-)interieurbouwer leer jij alles wat er komt kijken bij een carrière in de meubelbranche. Wil jij de handen uit de mouwen steken en leren hoe je hout bewerkt tot de mooiste meubels en interieurs? Dan ben je aan het juiste adres.

Allround meubelmaker/ (scheeps)interieurbouwer

DE OPLEIDING ALLROUND MEUBELMAKER/(SCHEEPS)INTERIEURBOUWER IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je nauwkeurig bent en zelfstandig kunt werken;
  • je creatief bent en gevoel hebt voor vormgeving;
  • je een professionele houding hebt en veilig werken belangrijk vindt;
  • je technisch inzicht hebt.

OVER DE OPLEIDING ALLROUND MEUBELMAKER/(SCHEEPS)INTERIEURBOUWER

Je leert technische tekeningen lezen en uitwerken. Ook leer je alles over de verschillende houtmaterialen die er zijn, van verschillende soorten hout en hardhout tot plaatmateriaal. Jij weet straks precies welk materiaal het beste is voor welke toepassing en waarom. Je doet specialistische kennis op, waardoor jij ingewikkelde producten kan fabriceren. En dat volledig zelfstandig!

Het gereedschap van de meubelmaker en interieurbouwer kent straks geen geheimen meer voor jou. Je leert omgaan met power tools, handgereedschap en verschillende houtbewerkingsmachines bedienen en onderhouden. Hierbij is ook volop aandacht voor geldende milieu- en Arbowetgeving. 

Omdat de kans groot is dat jij straks je eigen team van meubelmakers aanstuurt, wordt al tijdens de opleiding gewerkt aan communicatieve vaardigheden en leidinggeven. Ook leer je plannen, organiseren en snel ingrijpen als er problemen ontstaan.

We duiken niet alleen de theorie in, maar gaan juist ook veel met de praktijk aan de slag. Je leert het vak van meubelmaker en interieurbouwer het beste door het zo veel mogelijk te doen. 

BBL-OPLEIDING

Tijdens de BBL-opleiding kun je gelijk alle kennis en vaardigheden in de praktijk brengen bij jouw leer- en werkbedrijf.  Zo leer je monteren, afwerken, lijmen en kitten. Zo maak je verschillende producten en meubels, van een tafel of bed tot volledige winkelinrichting.

Tijdens de opleiding ben je al aan het werk op je leerwerkplek. Hier doe je veel praktijkervaring op en leer je van een ervaren meubelmaker of interieurbouwer de fijnste kneepjes van het vak.

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben  met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Wil je deze opleiding liever als BOL-opleiding volgen? 

Dat kan! De opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer is er ook als BOL-opleiding. Ook tijdens de BOL-opleiding leer je door te doen, alleen dan loop je stage.

Duur van de opleiding

De opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer van Technova College duurt 3 jaar. Volg je deze opleiding na het behalen van een niveau 2 diploma? Dan duurt deze opleiding nog maar twee jaar. Daarna kun jij zelfstandig aan de slag als meubelmaker of (scheeps)interieurbouwer.

WAAROM DE OPLEIDING ALLROUND MEUBELMAKER/(SCHEEPS)INTERIEURBOUWER OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS ALLROUND MEUBELMAKER OF (SCHEEPS)INTERIEURBOUWER?

Schrijf je dan in voor de opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info